Voor VvE's

MJOP & Conditiemeting Voor VvE’s

Er komt veel op u af wanneer u een (bestuurs-)lid bent van een Vereniging van Eigenaars. Soms komt er zoveel op u af dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Toch is het van groot belang dat u rekening houdt met het huidige, maar vooral het toekomstige onderhoud aan uw VvE complex. Een VvE is immers verplicht om te sparen voor het toekomstig onderhoud. Deze ‘spaarrekening’ heet het ‘reservefonds’.
Enkel door het opstellen van een gedegen onderhoudsplan, weet u wat er in deze spaarpot moet zitten. Welke onderhoudswerkzaamheden / planmatig onderhoud staat er de komende jaren op de begroting en zijn er nog andere zaken waar u rekening mee dient te houden? In overleg kan er bijvoorbeeld gekeken worden of er nog onderhoudscontracten missen en/of de tarieven van uw huidige onderhoudscontracten nog actueel zijn.

MJOP Opstellen

Niet iedereen kan een MJOP opstellen. Dit is specialistisch werk waarbij veel komt kijken, zoals:

 • Het inventariseren van alle gebouwdelen conform NEN2767 en deze koppelen aan een conditiescore.
 • Het in kaart brengen van alle gebreken met daaraan een advies gekoppeld.
 • Het optimaal op elkaar afstemmen van de diverse onderhoudsactiviteiten.
 • Het uiteindelijk opstellen van een MeerJaren OnderhoudsPlan met daarbij een heldere toelichting.

Van Kleeff Vastgoed verricht al deze werkzaamheden voor u. Een MJOP dat door ons is opgesteld is snel, voordelig, onafhankelijk en objectief. U bent er dus zeker van dat u het beste inzicht in het onderhoud voor de komende jaren in handen heeft!

Bekijk een voorbeeld MJOP van VK Vastgoed

En zie gelijk wat u van ons kan verwachten

Planmatig Onderhoud / Projectbegeleiding Voor VvE’s

Het planmatig onderhoudstraject kan Van Kleeff Vastgoed van het begin tot eind verzorgen. Tijdens de opstart wordt in goed overleg het plan van aanpak opgesteld. Product keuzes, manier van uitvoering en planning zijn een de eerste stappen.

Verder in het proces zal er een bestek geschreven worden en offertes aangevraagd worden bij meerdere partijen. Zodra de offertes ingediend zijn zal er door Van Kleeff Vastgoed een duidelijk vergelijk gemaakt worden. Dit vergelijk zal met een duidelijk advies richting de opdrachtgever gecommuniceerd worden.

Nadat er gekozen is voor een partij kan de opdracht gegund worden. Belangrijk is hierbij dat Van Kleeff Vastgoed gebruik maakt van haar eigen voorwaarden waar de betreffende partijen zich aan moeten conformeren.

Er zullen duidelijke afspraken gemaakt worden met de gekozen partij en ook tijdens het project zal er continu aangestuurd worden zodat het een succesvol project wordt. Dit alles zal inzichtelijk worden gemaakt in een voortgangsrapportage.

Als laatste zal de oplevering plaatsvinden waarbij op diversen zaken wordt gelet als het in orde maken van de garantiecertificaten en of bewoners tevreden zijn.

Wat biedt Van Kleeff Vastgoed u voor het planmatig onderhoud traject:

 • In overleg met de opdrachtgever een plan van aanpak maken;
 • Het schrijven van een bestek en opvragen technische adviezen, het versturen van offerte aanvragen;
 • Het vergelijken van de offertes en het maken van een offerte vergelijk;
 • Uitbrengen van een advies richting de opdrachtgever;
 • Opdrachtverstrekking naar de gegunde partij onder onze voorwaarden;
 • Begeleiding van het project en aansturing op de afgesproken kwaliteit en planning;
 • Het schrijven van voortgangsrapportages;
 • Het opleveren van het project en zorgen voor de garantiecertificaten;

De Toegevoegde Waarde van Van Kleeff Vastgoed

Het outsourcingtraject neemt, afhankelijk van de grootte van uw VvE complex, vaak veel tijd in beslag. Het is daarom raadzaam om tijdig te starten en voldoende tijd vrij te maken. Van Kleeff Vastgoed ken het outsourcingstraject van het begin tot het eind, en kan u hierin adviseren en begeleiden. U kunt erop vertrouwen het traject soepel en probleemloos verloopt en er geen zaken worden vergeten.

Contact Opnemen

Laat gerust een bericht achter via ons contactformulier en we zullen u zo snel mogelijk beantwoorden. U kunt ons ook bereiken via:

Of geef ons een seintje en we nemen contact met u op ✓